img-0 Dutchimg-1 English

Hoe bereid je je het beste voor op een afspraak bij een chiropractor?

How to Best Prepare for a Chiropractic Appointment

In dit artikel vindt u nuttige informatie over hoe u zich het beste kunt voorbereiden op een chiropractische afspraak.

Het artikel zal de volgende onderdelen behandelen:

 • img-4Kleding en kledij – Welke kleding te dragen naar een chiropractische afspraak
 • Nuttige voorbereidende activiteiten – Dingen om te doen voordat u naar de chiropractor gaat
 • Eten en drinken – Wat te eten en drinken voor een chiropractische afspraak
 • Slaap en rust – Het lichaam en de geest de tijd geven om op te laden voor een chiropractische afspraak
 • Emoties en stress – Emotionele zelfzorg voor een bezoek aan de chiropractor
 • Planning en timing – Voorbereid zijn op uw chiropractische afspraak
 • Articuleren van uw pijn – Wees bereid om uw pijn te articuleren en uw eigen observaties te noteren

U kunt deze informatie gebruiken om u goed voor te bereiden op uw chiropractische afspraak, zodat u een geweldige ervaring kunt hebben en op een gezonde en krachtige manier voor uw geest en lichaam kunt zorgen.

Als u pijn of ongemak heeft, kan een chiropractor een zeer effectieve vorm van zelfzorg zijn en wij willen u graag helpen met deze zorg.

Voor uw gemak hebben we hieronder wat informatie opgenomen over hoe u een afspraak kunt maken.

Hoe maak je een chiropractische afspraak?

Voordat we beginnen met het delen van wat nuttige informatie over wat u kunt doen voor een chiropractische aanpassing willen we graag duidelijk maken dat het team van De Ruggesteun er is om u op elk moment te helpen.

We hebben al veel mensen geholpen met het overwinnen van pijn, ongemak en andere problemen met hun lichaam, en we staan klaar om hetzelfde voor u te doen.

img-6

Klik op deze link, als u online een afspraak wilt maken of als u onze vriendelijke en behulpzame receptionistes wilt bellen om een afspraak te maken.

Laten we nu eens kijken naar wat je kunt doen om je voor te bereiden op een geweldige chiropractische ervaring en om de beste therapeutische resultaten te bereiken.

 

Kleding en kledij – Welke kleding te dragen naar een chiropractische afspraak

Bij een bezoek aan de chiropractor moet men comfortabele kleding dragen die de volledige bewegingsvrijheid van de beweging van alle verschillende delen van het lichaam.

Of het nu uw eerste afspraak is of uw tiende, het is altijd belangrijk dat u u correct kleedt voor een bezoek aan de chiropractor. Dit zal ervoor zorgen dat u een comfortabele ervaring heeft en dat uw chiropractor de beste therapeutische resultaten kan bereiken.

Dit komt omdat de chiropractor uw lichaam zal moeten bewegen om aanpassingen en manipulaties van de nek, rug, heupen, en andere lichaamsdelen uit te voeren.

img-8

Wij bevelen de volgende kleding aan bij een bezoek aan de chiropractor:

Bovenlichaam: T-shirt en iets comfortabels om warm te blijven voor en na de afspraak indien nodig.

Onderlichaam: Een losse broek, zoals een trainingsbroek of korte broek als het weer zich daarvoor leent.

Schoenen: Comfortabele schoenen

img-10

De volgende kleding wordt afgeraden:

 • Hoge hakken
 • Jurken
 • Strak zittende jeans of andere broeken die de volledige bewegingsvrijheid beperken
 • Beha’s met beugels (deze kunnen complicaties veroorzaken met de röntgen/scanning machines)
 • Dassen en bretels

 

Nuttige voorbereidende activiteiten – Dingen om te doen voordat u naar de chiropractor gaat

Laten we eens kijken naar een aantal dingen die je kunt doen in de dagen en uren voor je chiropractische afspraak om uw lichaam en geest in een goede positie te brengen om de hulp te ontvangen die het nodig heeft.

Neem een warme douche of bad:

Een warme douche verbetert de bloedcirculatie waardoor de spieren in je lichaam zich kunnen ontspannen. Douchen kan ook de pijn verminderen en uw stemming verbeteren als u zich niet goed voelt.

img-12

Deze voordelen zullen helpen om u te troosten en de geest te kalmeren. Een ontspannen toestand maakt het voor uw chiropractor gemakkelijker om de manipulaties en aanpassingen uit te voeren die u zullen helpen u beter te voelen.

Daarom, kan het nemen van een warme douche of bad voor een chiropractische behandeling zeer heilzaam zijn.

 

Doe wat rekoefeningen:

Rekken helpt om stijfheid in het lichaam te verminderen, waardoor het lichaam vrijer zal kunnen bewegen en pijn zal verminderen.

Rekoefeningen sturen ook signalen naar de verschillende lichaamsdelen via het zenuwstelsel, waardoor ze gestimuleerd en gezond blijven.

Dit zijn sterke redenen om rekoefeningen te doen voordat je een chiropractor bezoekt.

Terwijl u uw lichaam strekt, moet u voorzichtig zijn en uw geest ontspannen. Rekken moet niet hard en krachtig zijn. Elke scherpe of diepe pijn die je in je lichaam ervaart tijdens het rekken vertelt je dat je de stretch te ver forceert en voorbij je natuurlijke limiet gaat.

Hier zijn enkele basisstrekkingen die u kunt doen voor een chiropractische afspraak (als u niet bekend bent met een van deze oefeningen, niet zeker weet hoe ze correct uit te voeren, of meer oefeningen wilt leren, dan raden wij u aan wat verder onderzoek te doen of te overleggen met ons chiropractisch team):

 

 • Nek – zijwaarts strekken

img-14

 

 • Schouders – Overhead arm buigingen 

img-16

 

 • Latissimus dorsi spier, oksels, en armen – zijwaartse buigingen

img-18

 

 • Boven-, midden-, en onderrug – Voorover buigen

img-20

Opmerkingen voor deze stretch:

 • Houd de rug recht.
 • De billen kunnen naar achteren bewegen als dat nodig is
 • Buig naar voren zoveel als nodig is zonder kracht te zetten (pijn moet vermeden worden)
 • Rol terug omhoog in een rechtopstaande positie, waarbij de onderrug, middenrug en bovenrug worden gestrekt

 

 • Heupen – Heup rotaties (de hoelahoep stretch)

img-22

Opmerkingen voor deze stretch:

Draai je heupen in grote cirkels, in beide richtingen, dit is een soortgelijke beweging als die gebruikt wordt om een hoelahoep draaiende te houden.

 

 • Liezen en benen – Hurk 

img-24

Opmerkingen voor deze stretch:

Men kan de benen en knieën meer openen om de liesstreek aan te pakken.

 

 

Het handhaven van een goede lichaamshouding:

Een goede houding is de beste manier om lichamelijke pijnen en pijn te voorkomen. Als dit niet wordt gecorrigeerd, is de kans groot dat iemand last krijgt van steeds terugkerende pijn en blessures.

De lichaamshouding heeft betrekking op de manier waarop men het lichaam houdt tijdens het zitten, lopen en sporten.

Een goede lichaamshouding ziet er als volgt uit:

img-26

Zoals men kan zien, heeft de vrouw links haar borst vooruit, schouders naar achteren, buik in, en het lichaam is over het algemeen in een evenwichtige houding.

Het is soms nuttig je voor te stellen dat er munten balanceren op de top van het hoofd en als je een goede houding aanhoudt, zullen de munten daar blijven.

Het echtpaar hieronder staat mooi rechtop, en men kan zien dat ze de kracht van hun eigen lichaam ervaren:

img-28

Bij het bukken is het vaak beter de knieën te buigen en de benen het werk te laten doen, in plaats van de rug.

Bij het zitten (bijvoorbeeld bij het werken of ontspannen) is het ook belangrijk om op uw houding te letten. Het lichaam communiceert met u als uw houding niet correct is; uw rug, nek of schouders kunnen pijnlijk worden in een bepaald gebied en dit is een boodschap aan u om de positie waarin u zit te corrigeren.

Een slechte houding kan er ook toe leiden dat je je lusteloos of lui voelt, omdat je longen zich niet volledig kunnen openen en het zenuwstelsel niet op een gezonde manier wordt geactiveerd.

Gezonde kernspieren maken het veel gemakkelijker om een goede houding aan te nemen. Dit kan worden bereikt door goede houdingsgewoonten en kan ook worden ontwikkeld door bepaalde lichaamsoefeningen.

 

Lichte oefeningen om het lichaam op te warmen en los te maken

Lichte oefeningen zoals wandelen of yoga kunnen helpen om het lichaam in evenwicht te brengen en de bloedcirculatie te bevorderen.

img-30

Door het cardiovasculaire systeem te activeren, krijgt het hele lichaam een grotere bloedstroom en meer zuurstof. Deze beweging helpt ook om lichamelijke spanningen los te laten die zich na verloop van tijd kunnen ophopen, vooral wanneer men langere tijd zit of ligt.

Daarom raden wij wat lichte en opbeurende oefeningen aan voordat u de chiropractor bezoekt.

 

Ademhalingsoefeningen om het zenuwstelsel te reguleren

Van tijd tot tijd op je ademhaling letten kan heel heilzaam zijn. Een oppervlakkige ademhaling kan een teken zijn van stress, ziekte of een slechte houding.

Het kan heel heilzaam zijn om even tijd te maken om werk of andere verplichtingen los te laten en een paar keer diep en ontspannen te ademen, in en uit door de neus.

img-32

Ademen door de neus is het beste, omdat zich in de neus slijmvliezen bevinden die de lucht afkoelen en bevochtigen.

Aangezien we altijd ademen, zal het aanhouden van deze goede gewoonte het kooldioxidegehalte in het lichaam verlagen en de zuurstofopname in het lichaam bevorderen. Dit komt de gezondheid van hart en longen ten goede, evenals het algemene welzijn en de vitaliteit van het lichaam.

Het oefenen van uw diepe ademhaling zal je ook in staat stellen om goed te ademen tijdens je chiropractische afspraak wat het proces enorm kan helpen.

 

Eten en drinken – Wat te eten en drinken voor een chiropractische afspraak

Het eten van de juiste voeding op het juiste moment, en ervoor zorgen dat u goed gehydrateerd blijft zal uw holistische gezondheid ten goede komen voor, tijdens en na een afspraak met een chiropractor.

 

Hydratatie en water drinken

Wij raden u aan een flesje water met een ruime hoeveelheid water mee te nemen naar uw afspraak, zodat u gehydrateerd blijft voor, tijdens en na uw chiropractische afspraak.

Er zal water beschikbaar zijn in onze gebouwen, maar u moet ook water drinken voordat u aankomt en nadat u onze ruimte verlaat.

Een goede hydratatie ondersteunt het ruggenmerg en de wervels, evenals de gezondheid van de zenuwcellen in het hele lichaam.

Goed gehydrateerd zijn is ook een van de gemakkelijkste en meest impactvolle manieren om je hersenen gezond te houden, wat je humeur ten goede zal komen en je zal helpen te ontspannen.

img-34

De algemene regel voor mensen die een gezonde routine hebben in het drinken van water is gewoon water drinken als ze dorst hebben. Dit is eenvoudig, maar vereist wel dat de persoon de gewaarwordingen in zijn lichaam in de gaten houdt, zodat hij de boodschap kan ontvangen wanneer het lichaam meer water nodig heeft.

The U.S. National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine determined that an adequate daily fluid intake is: About 15.5 cups (3.7 liters) of fluids a day for men. About 11.5 cups (2.7 liters) of fluids a day for women. – Mayo Clinic

Het is echter belangrijk te onthouden dat dit een algemene richtlijn is voor de hoeveelheid water die geconsumeerd moet worden. Elk individu heeft unieke behoeften, en het is belangrijk om een gezonde balans van elektrolytenniveaus in het lichaam te behouden. Als u hier niet van op de hoogte bent, raden wij u aan onderzoek te doen naar elektrolyten.

Door altijd een waterfles met water van goede kwaliteit in de buurt te houden, kan de dorst gemakkelijk worden gelest wanneer die zich voordoet. Dit zal helpen om goede hydratatiegewoonten te ontwikkelen en te behouden.

Vergeet dus niet uw flesje water mee te nemen naar uw chiropractische afspraak.

 

Voedsel, dieet en voeding – “Wat te eten voor een chiropractische afspraak?”

Hier is een algemene richtlijn voor wat en wanneer te eten voor een chiropractische afspraak. Stel gerust verdere vragen aan ons chiropractisch team, of raadpleeg een voedingscoach.

4 uur voor de afspraak:

Wij raden u aan om ongeveer 4 uur voor aanvang van uw afspraak een behoorlijke maaltijd te nuttigen.

Hier is een voorbeeld van een maaltijd met rijst, kikkererwten, avocado, citroen en een licht gekruide curry:

img-36

Wij raden een maaltijd aan met een behoorlijke portie proteïne, die het herstel van de spieren na de behandeling zal bevorderen.

Verder zou u er goed aan doen om ontstekingsremmende voedingsmiddelen en kruiden, zoals kurkuma en gember, in uw maaltijd op te nemen die het herstel van uw lichaam ondersteunen.

Wat complexe koolhydraten geven u de nodige energie om naar uw afspraak te gaan en houden u verzadigd tot u weer een goede maaltijd kunt nuttigen.

1-2 uur van tevoren:

Een lichte snack zal helpen om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Dit zorgt ervoor dat je energieniveau niet instort.

Je kunt denken aan wat noten, zaden, een smoothie met wat proteïne en superfoodpoeders, of iets anders dat licht en licht verteerbaar is.

30 minuten van tevoren:

Je kunt 30 minuten voor je afspraak een kleine snack nemen, zoals dadels, een banaan, of wat fruit.

 

Slaap en rust – Geef lichaam en geest de tijd om op te laden voor een chiropractische afspraak

 

Goede slaapgewoonten

Het hebben van een een goede nachtrust de nacht voor een chiropractische afspraak is belangrijk; maar nog beter is het als men altijd een zeer gezonde slaapgewoonte heeft.

Hoeveel slaap is er nodig voordat u naar de chiropractor gaat?

Slaapdeskundigen zijn het erover eens dat 8 uur slaap van goede kwaliteit ongeveer de ideale hoeveelheid slaap is die een mens moet hebben om zijn lichaam en geest te laten herstellen en de noodzakelijke functies te voltooien die tijdens deze rustperiode plaatsvinden.

img-38

Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat een consequent slaaptekort ernstige en langdurige gevolgen kan hebben voor de gezondheid. Men zou echt niet minder dan 6 uur slaap per nacht moeten krijgen, en zodra deze waarde 5 uur of minder bereikt, zullen mensen na verloop van tijd last krijgen van neurologische en andere neveneffecten.

Er zijn een paar dingen die men kan doen om de kansen op een goede nachtrust te verbeteren:

 • Een matras of slaapoppervlak van goede kwaliteit hebben
 • Ga in een comfortabele houding liggen die het lichaam en de wervelkolom ondersteunt, zijwaarts, voorwaarts
 • Zet elektronica 1-2 uur voor het slapen uit, of probeer het in ieder geval tot een absoluut minimum te beperken
 • Verminder omgevingslicht en knipperende lichten in de kamer (pijnappelklier is zeer gevoelig)
 • Verminder storende geluiden
 • Zorg voor de juiste temperatuur
 • Eet geen grote maaltijd te kort voor je gaat slapen

 

Uitrusten

Het is belangrijk dat u geen inspannende activiteiten onderneemt voordat u de chiropractor bezoekt (u moet in de eerste plaats uitrusten).

Dit omvat alle activiteiten die als fysiek, mentaal of emotioneel veeleisend kunnen worden beschouwd.

Als men zich lichamelijk inspant voor een chiropractische afspraak, loopt men het risico dat de vitale energie van het lichaam wordt afgetapt op een moment dat de energiereserves nodig zijn.

Het wordt aanbevolen om intensieve activiteiten zoals gewichtheffen, lange afstand joggen, of intensieve sport te vermijden op de dag van een behandeling, en misschien, als men het nodig acht, ook op de dagen ervoor en erna.

Lichte lichaamsbeweging, zoals wandelen, yoga en tuinieren, zijn prima voor en na een chiropractische behandeling, zolang men maar oplettend en voorzichtig is.

Om de maximale voordelen van een chiropractische behandeling te ontvangen, moet men zich goed uitgerust en stabiel voelen tijdens de afspraak en daarna ook nog wat energie hebben om naar huis te gaan en te herstellen.

img-40

Het is mogelijk dat mensen wat tijdelijke bijwerkingen ervaren na een chiropractische aanpassing zoals vermoeidheid en lichte spierpijn (en in sommige gevallen een lichte hoofdpijn). Dit is meer het gevolg van het deblokkeren van zenuwbanen en het opnieuw uitlijnen van het lichaam dan dat het schadelijk is voor de patiënt.

Goed uitgerust zijn van tevoren zal de kans op het ervaren van de bijwerkingen van een chiropractische aanpassing verminderen, en als ze toch optreden, zal een goed uitgerust persoon beter in staat zijn om snel en effectief met deze symptomen om te gaan.

Het is ook belangrijk op te merken, dat wanneer men rust na een behandeling, dat men probeert te vermijden slungelig, slechte houding, of intense activiteiten totdat het lichaam heeft een kans gehad om zich weer te stabiliseren en te wennen aan de aanpassing.

Het heeft geen zin om weer naar huis te gaan, op de bank te gaan zitten en een paar uur lang in een ongemakkelijke houding televisie te kijken. Dit kan de voordelen van een aanpassing ongedaan maken als men niet voorzichtig is.

Er is niets mis met zitten, maar zorg voor een goede lichaamshouding en gebruik een ergonomische rugsteun.

Het is ook raadzaam om regelmatig te bewegen, bijvoorbeeld door wat te rekken en te wandelen, om het lichaam lenig te houden, de bloedsomloop te bevorderen en overmatige spierstijfheid te voorkomen.

img-42

Na de behandeling kan het ook helpen om wat tijd in de zon door te brengen. Studies hebben aangetoond dat slechts 15 minuten direct zonlicht het vitamine D-gehalte van het lichaam kan verhogen en andere voordelen heeft.

 

Emoties en stress – Emotionele zelfzorg voor het bezoek aan de chiropractor

Hoewel een chiropractische behandeling een aanzienlijke verlichting van het hele systeem kan bieden en iemands stemming aanzienlijk kan verbeteren, is het toch een goed idee om in de aanloop naar de afspraak te proberen aan zelfzorg te doen.

Als men in staat is om stress te minimaliseren, zal men merken dat het lichaam en de geest minder gespannen zijn, wat de manipulaties effectiever kan maken.

Dit wil niet zeggen, dat als je gestrest bent, je een bezoek aan de chiropractor moet vermijden. In feite, soms is de chiropractor een van de enige manieren om van hoofdpijn of nekpijn af te komen die je enorme stress en zelfs emotioneel ongemak heeft bezorgd.

Niettemin wordt aanbevolen dat u uw best doet om een paar uur voor de behandeling in een ontspannen toestand te komen, zodat uw lichaam soepel kan zijn en de manipulaties die de chiropractor op uw lichaam zal uitvoeren beter kan accepteren.

img-44

Probeer een positieve innerlijke stem te houden, herinner uzelf eraan dat u sterk bent, en complimenteer uzelf omdat u prioriteit geeft aan uw gezondheid door een chiropractisch specialist te bezoeken die u kan helpen uw gezondheid en welzijn te ondersteunen.

Als er bepaalde gevoelens of emoties of andere sensaties zijn die u ervaart of een tijd lang hebt ervaren, is het raadzaam dat u dit deelt met uw chiropractor.

Het kan waardevolle informatie zijn die kan helpen bij de diagnose en behandeling. Alles wat u met uw chiropractor bespreekt zal gebonden zijn aan een vertrouwelijkheidsclausule in de intakedocumenten, zodat u zich vrij kunt voelen om open te zijn en vrijuit te spreken.

 

Planning en timing – Voorbereid zijn op uw chiropractische afspraak

Het is het beste om ten minste 15 minuten voor de geplande tijd van uw chiropractische afspraak aanwezig te zijn.

Als het uw eerste afspraak is, kunt u het beste ongeveer 30 minuten voor uw behandeling aanwezig zijn zodat u het intakeproces op tijd kunt afronden en u comfortabel in de ruimte kunt installeren.

Als u vertraging oploopt en u verwacht dat u te laat zult zijn voor uw afspraak, bel dan liever de receptioniste van de chiropractor en laat het hen weten, dit geeft hen hopelijk wat tijd om de afspraaktijd aan te passen of een andere planning te maken.

img-46

Zorg ervoor dat u alles wat u nodig hebt voor uw afspraak van tevoren hebt geregeld. Probeer het niet tot het laatste moment uit te stellen, want dat veroorzaakt onnodige stress en vergroot de kans dat u iets vergeet.

Het is het beste om van tevoren met het personeel aan de receptie te overleggen
wat u precies nodig heeft voor uw afspraak met de chiropractor, maar de volgende punten geven u een idee:

 • Kleding (met een extra laag voor als het koud wordt)
 • Relevante medische gegevens en geschiedenis
 • Formulier van betaling
 • Verzekeringsdocumenten en identiteitsbewijs (ID)

 

Doe uw onderzoek en wees goed geïnformeerd – Leer wat u kunt verwachten bij een bezoek aan de chiropractor

Het kan versterkend werken om het proces te begrijpen dat u zult doorlopen wanneer u een chiropractorpraktijk bezoekt before you get there.

img-48

Het is niet noodzakelijk, maar het kan nuttig zijn om u vooraf in te lezen als u daar de tijd voor hebt en het wilt doen.

Aarzel niet om ons rechtstreeks te contacteren via onze website, of bel ons rechtstreeks, indien u vragen of verzoeken hebt. Wij zijn altijd beschikbaar en bereid om te helpen.

Als u meer wilt weten kunt u navigeren naar de volgende kennisbronnen:

Wat is Chiropractie?

De Ruggesteun Chiropractie Blog

Veelgestelde vragen (FAQ’s) en Kennisrubriek De Ruggesteun

U vindt er tal van informatie en bronnen die u kunnen helpen om goed geïnformeerd te zijn.

Of als je graag wat video’s om de basis van chiropractische zorg te begrijpen, dan kunt u hieronder kijken:

Het proces bij een chiropractische afspraak

U kunt ook wat gemoedsrust krijgen door te weten wat voor soort proces u kunt verwachten wanneer u een chiropractor bezoekt.

Een typisch chiropractor proces kan worden samengevat in 5 stappen, en dit is wat u kunt verwachten bij uw eerste chiropractor bezoek:

 

 1. Intake en receptieDit omvat de administratieve taken en het papierwerk, evenals uw eerste ontmoeting met uw aangestelde chiropractor

 

 1. Lichamelijk onderzoek (scannen en beoordelen)Deze fase in het proces stelt de chiropractor in staat om de unieke behoeften van de cliënt vast te stellen, zodat behandelingen en aanpassingen kunnen worden afgestemd op hun specifieke behoeften.Chiropractors zijn uitgebreid opgeleid om verschillende lichamelijke letsels en andere aandoeningen te diagnosticeren. Dit wordt bereikt door verschillende onderzoeksmethoden en door observatie.

img-50

 

De Ruggesteun is ook uitgerust met een compliment van scanmethoden en -technologieën (zoals de iDXA Bodyscan) om een waardevol inzicht te krijgen in het menselijk lichaam en de gezondheid van de gewrichten en wervelkolom van een patiënt.

 1. Chiropractische aanpassingen en manipulatiesChiropractoren trainen vele jaren om het punt te bereiken waarop zij consequent technieken en manoeuvres kunnen uitvoeren om gebieden van het lichaam aan te pakken die verplaatst zijn, uit de uitlijning zijn, of andere structurele problemen hebben.

img-52

Door middel van veilige en doelbewuste manuele manipulaties kunnen chiropractors een rol spelen bij het oplossen van vele problemen in verband met het menselijk lichaam.

img-54

 

 1. Debriefing en bespreking van de vooruitgangDit is een gelegenheid voor de cliënt om feedback te geven over hoe hij zich voelt en voor de chiropractor om de cliënt te informeren over wat volgens hem de beste manier is om in de toekomst verder te gaan.
 1. Vervolgafspraken en hoe vaak naar de chiropractorSoms zijn er regelmatige bezoeken aan de chiropractor nodig om een probleem volledig op te lossen.

De aard van nek-, rug-, schouder-, heup- en andere problemen is dat zij vaak terugkeren totdat de onderliggende oorzaak van het probleem is opgelost (en in veel gevallen kan dit enige tijd duren).

Daarom is het vaak nodig om vervolgafspraken te maken totdat de cliënt tevreden is dat zijn problemen zijn opgelost en hij niet langer lijdt of ongemak ondervindt.

img-56

Je vraagt je misschien af hoeveel bezoekjes u aan de chiropractor moet brengen voordat u zich beter voelt.

Welnu, uw persoonlijke chiropractor kan u adviseren hoe vaak u naar de chiropractor moet gaan voor onderhoud, maar u kunt ook via uw eigen lichaam en intuïtie aanvoelen wanneer en hoe vaak u naar de chiropractor moet gaan.

 

Het verwoorden van uw pijn – Wees bereid om uw pijn te verwoorden en uw eigen waarnemingen te noteren

Het is verstandig om voorafgaand aan uw afspraak de tijd te nemen om uw lichaam en de gevoelens en sensaties die erdoorheen stromen rustig te observeren.

Voelen en weten waar de problemen zitten is de eerste en belangrijkste stap in het oplossen van de problemen die u ervaart.

Een goede gewoonte zou zijn om het volgende te noteren en op te schrijven terwijl u dit doet:

 • Gebieden van uw lichaam die pijnlijk of gevoelloos zijn
 • Lichaamsdelen die zwak aanvoelen of niet goed functioneren
 • Gebieden van uw lichaam die sterk aanvoelen en goed functioneren
 • Alles waar u onzeker over bent

img-58

Begin met aandachtig de verschillende delen van je lichaam te voelen, vanaf je voeten, helemaal tot aan de top van je hoofd.

We raden je aan om dit soort lichaamsscan te doen, zelfs als je een meer specifieke klacht hebt waar je hulp bij wilt. Dit is omdat andere gerelateerde symptomen of problemen gemaskeerd kunnen worden door het grotere probleem, maar toch gerelateerd kunnen zijn en belangrijk voor de chiropractor om bewust van te zijn.

Terwijl een kan een chiropractor uw houding goed observeren en conclusies en gevolgtrekkingen te maken, ben je nog steeds het best geplaatst om wat introspectie uit te voeren en voelen wat er in je lichaam gebeurt en waar de pijn zit.

Als u dit allemaal opschrijft, zorgt u ervoor dat u niets vergeet en dat de chiropractor de maximale hoeveelheid informatie tot zijn beschikking heeft om uw behandeling te formuleren.

Zoals eerder gezegd, voel je niet verlegen of beschaamd om iets te zeggen. Onze chiropractors zijn allemaal volledig gecertificeerde professionals en er is een vertrouwelijkheidsclausule in de intakeformulieren die garandeert dat uw persoonlijke informatie wordt gerespecteerd en volledig vertrouwelijk wordt behandeld.

 

Een herinnering over hoe een chiropractische afspraak te maken

Klik op deze link, als u online een afspraak wilt maken of als u onze vriendelijke en behulpzame receptionistes wilt bellen om een afspraak te maken.

img-62

Hoofdpijn en migraine

Niet alleen volwassen kennen het verschijnsel, ook kinderen kunnen hoofdpijn hebben. Sommige hoofdpijnen zijn licht en niet van lange duur, andere zijn chronisch. De pijn

Read More »
Chat with us
Send via WhatsApp