img-0 Dutchimg-1 English

Wat is Chiropractie?

Chiropractie sluit lichaam en geest weer aan

Chiropractie is een manuele behandelingsmethode die effect heeft op de algehele gezondheid, met name door middel van het vrijmaken van beknelde zenuwen. Het kan helpen bij klachten, zowel acuut (spit) als chronisch, aan bijvoorbeeld het bekken, onder- of bovenrug. Ook nek- en hoofdpijnklachten zijn door een chiropractor goed te behandelen. Andere klachten, zoals b.v. uitstralende pijn vanuit de rug naar armen en benen, kunnen ook met succes behandeld worden. De meeste zenuwen sturen berichten onbewust en automatisch naar het centrale zenuwstelsel om het lichaam te reguleren en controleren. Als deze zenuwen in de knel komen voelt u niets totdat een van uw organen problemen bij het normaal functioneren krijgt. Denk hierbij aan ooginfectie, evenwichtsstoornis, verzwakt immuunsysteem, spastische darmen, menstruatie, blaas, nieren, of hartproblemen, etc…

Dr. de Boer legt uit wat Chiropractie is

Chiropractie sluit lichaam en geest weer aan

  • Chiropractie zorgt voor een optimaal functioneren van het centrale zenuwstelsel en lichaam
  • Chiropractie maakt beknelde zenuwen weer vrij, zodat de zenuwen signalen van de hersenen door kunnen geven aan het lichaam.
  • Chiropractie staat vooral bekend vanwege effectieve klachtenverlichting bij rugpijn, nekpijn en hoofdpijn.
  • Chiropractie zorgt ervoor dat uw rug in goede conditie blijft.
  • Slechts 3% van de zenuwen geeft een pijnervaring. Dit wil zeggen dat 97% van de zenuwen signalen geeft waar u niet bewust van bent.
  • Wij kunnen u van uw pijn af helpen maar zorgen er ook graag voor dat de communicatie tussen uw hersenen en uw lichaam goed verloopt.
De Ruggesteun Chiropractor

Ben je bekend met chiropractie?

Een afspraak maken

U kunt online een afspraak plannen en uw geplande afspraken bekijken.

Chat with us
Send via WhatsApp